At græde over skønhed … Narcissus

….De fleste kender sagnet om Narcissus, en smuk ung mand som hver dag gik ned for at betragte sin egen skønhed  i en sø. Han var så henført over sig selv, at han en dag fortabte sig helt i sit spejlbillede, faldt i søvn og druknede.
På det sted hvor han faldt i, voksede der en blomst op, som man derefter kaldte Narcissus.
Oscar Wilde afslutter historien om Narcissus’ skønhed og skæbne med et vidunderligt twist:
Han skrev, at da Narcissus døde, kom oreaderne- skovens gudinder- og så at søen blev forvandlet fra at være en sø med ferskvand til en krukke med salte tårer.”Hvorfor græder du?” spurgte oreaderne.
“Jeg græder over Narcissus,” sagde søen.”Åh, det forbavser os ikke at du græder over Narcissus,” fortsatte de. “For det var jo sådan, at selvom vi altid løb efter ham igennem skoven, var du den eneste, der fik lejlighed til at frydes over hans skønhed på nært hold.””Men var Narcissus smuk?” spurgte søen.

“Hvem skulle vide det bedre end dig?” svarede oreaderne overrasket. “For det var jo ved dine bredder at han knælede hver dag.”Søen var tavs et øjeblik. Så sagde den: “Jeg græder over Narcissus, men jeg har aldrig vidst at han var smuk. Jeg græder over Narcissus, for hver gang han bøjede sig ud over mine bredder, spejlede min egen skønhed sig i hans øjne… ”

Uddraget er fra Paulo Coelho’s bog  “Alkymisten”, og jeg synes det er så smukt – måske fordi stor skønhed altid får mig selv til at græde, og det har længe forundret mig.

Hvorfor denne tilsyneladende sorg over skønhed?

Indtil jeg så, at det er ikke selve skønheden, jeg begræder. Skønheden åbner blot en kærlighedsportal, hvorigennem jeg for et øjeblik er i tættere kontakt med min sjæl – eller universet om du vil.

Skønheden bliver en katalysator for healing. Og tårerne forløser følelserne i en renselse, en katarsis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få den gratis guide: Livsformålet i dit Fødselstal
.

AKTUELT

LIVSFORMÅLet I DIT FØDSELSTAL Når vi kender vores største potentialer og udfordringer, er vi godt klædt på til at realisere vores drømme.
Vil du kende dine kvaliteter, naturtalenter og udfordringer? BOOK HER

DIN LIVSRYTME OG TIMING Hvilke af dine unikke kvaliteter og udfordringer kommer særligt i spil i netop dette år? Hvornår har du medvind og hvornår har du modvind? Hvilke temaer er på spil?
BOOK HER

FØLG MED PÅ INSTAGRAM